• Zbierka pre SEBKA
          • Zbierka pre SEBKA

          •  

            V dňoch 20.-23.4. sa naša škola zapojila do zbierky pre Sebastiána Juhása, žiaka 4. ročníka našej SZŠ. Sebkov príbeh je zverejnený na webe našej základnej školy, otvoriť ho môžete TU. Rozhodli sme sa pomôcť aj my, žiaci aj učitelia gymnázia. Spolu sme vyzbierali finančné príspevky vo výške 500,- €. Veríme, že mu tieto peniaze pomôžu v boji so zákernou chorobou. Ďakujeme za príspevky.

          • JUNIORINTERNET

          • JuniorInternet je súťaž pre žiakov v tvorbe grafiky, webstránok, aplikácií pre smartfóny a web, pre blogerov. Žiaci našej školy sa prepracovali do celoštátneho kola tejto súťaže, ktorá počíta svoj 13. ročník. Reprezentovali nás - zo Sekundy Jakub Juhás v kategórií JuniorWEB - mladší žiaci a zo Sexty Oskar Majoroši v kategórii JuniorDESIGN - starší žiaci. A pozor! - Jakub Juhás so svojou webstránkou WEBCODER získal za svoju prácu skvelé 1. miesto! Tešíme sa a blahoželáme!

          • Ing. Maroš Filčák - na besede s našimi študentmi

          • Ing. Maroš Filčák, EHS Product Safety Specialist, zamestnaný vo firme BASF, bol našim študentom predstaviť možnosti štúdia na STU FCHPT v Bratislave a tiež ponúkol našim študentom Septimy možnosť zúčastniť sa v posledný júnový týždeň Letnej školy chemického inžinierstva, ktoré organizuje a hradí Ústav chemického a environmentálneho inžinierstva STU v Bratislave. 

          • Po stopách Márie Terézie

          • Dejepisná poznávacia exkurzia nás tento školský rok zaviedla do hlavného mesta Rakúska, do Viedne. Kde inde by sme našli viac stôp po najosvietenejšej panovníčke Európy? A keďže sa hovorí, že raz vidieť je lepšie než stokrát počuť, nebolo nás treba dlho presviedčať. V dňoch 12.-13. apríla študenti Gymnázia Dneperská navštívili Viedeň, hlavné mesto Rakúska. A kde inde mohli smerovať naše kroky, ak nie priamo do viedenského Versailles? Zámok Schönbrunn, bývalé letné sídlo Habsburgovcov, nás očaril. Videli sme ho zvonku aj zvnútra. Vedeli ste, že názov Schönbrunn je odvodený od spojenia "Schöner Brunnen", čo doslova značí krásna studňa? Za svoje meno vďačí... ČÍTAJTE VIAC

            ...cisárovi Matiášovi, ktorý toto miesto na začiatku 17. storočia pomenoval Schöner Brunnen (krásny prameň) pretože tu zo zeme vyvieral prameň čistej vody. Neobišli sme ani ZOO, Hofburg, Dóm sv. Štefana a interaktívnu expozíciu v prírodovednom múzeu. Po Viedni našou ďalšou zastávkou bola Bratislava. Veď Mária Terézia tam bola korunovaná. Teda sme opäť pozerali - Prezidentský  palác + záhrada + prezidentská alej, Bratislavský hrad, korunovačný Dóm sv. Martina, prešli sme sa pod Michalskou vežou, videli sme aj Slovenské  národné  divadlo - historickú aj novú budovu. Celkom dobre nám padla aj taká obyčajná prechádzka starým mestom, veď bohatá história história hlavného mesta dýchala na nás na každom kroku. Ozaj, viete, kedy bola Mária Terézia v Bratislave korunovaná? Že nie? Tak hajde - po našich stopách! A na koniec - exkurziu pre nás pripravili naše vyučujúce dejepisu Mgr. Ivana Pliešovská a Mgr. Hana Laktičová, za čo im patrí veľké ĎAKUJEME!

          • Ocenenie pre najlepšieho pedagóga na Súkromnom gymnáziu za rok 2017/18

          • Zriaďovateľ RNDr. Dušan Bosák a riaditeľka Súkromného gymnázia RNDr. Miriam Melišová-Čugová ocenili pri príležitosti Dňa učiteľov PaedDr. Andreu Kolesárovú-Kováčovú za jej pedagogické majstrovstvo pri práci s našimi študentmi, za jej tvorivý prínos a využívanie inovatívnych a motivačných metód a foriem práce. Tiež za stabilné a dlhoročné výborné výsledky dosahované spolu s maturantmi na EČ MS z anglického jazyka. 

          • SOČ - krajské kolo

          • V piatok 6. apríla 2018 sa v SPŠ dopravnej uskutočnilo krajské kolo stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). Účastníci súťažili v 17-tich odboroch. Naši žiaci postúpili v odbore Informatika. Študenti Sexty - Ján Varga a Pavol Padyšák obhájili svoju prácu na tému Zabránenie podvádzaniu v e-športoch a umiestnili sa na krásnom 3. mieste! Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu!

          • Verejné poďakovanie Mgr. Janke Kozákovej

          • Dobrý deň,

            dnes som ukončila prax na Vašej škole. Chcela by som sa Vám poďakovať za vytvorenie úžasných podmienok na vyučovanie. V zborovni máte veľmi milý kolektív učiteľov a na škole zlatých žiakov, hoci viacerí sú šibali, ale to asi patrí k veku.  Veľmi dobre sa mi u Vás učilo, bavilo ma to a presvedčilo ma to o tom, že toto je práca, ktorú chcem robiť aj v budúcnosti. Za to by som sa chcela veľmi poďakovať hlavne Mgr. Jane Kozákovej, ktorá bola priateľská a nápomocná, vždy, keď to bolo potrebné a aj keď to potrebné nebolo. Už na hospitáciách som videla, že má žiakov rada a neberie prácu len ako bremeno. Bola som na viacerých školách počas minulých semestrov, ale takýto otvorený a pokojný prístup som ešte u nikoho nezažila. Veľakrát som už zo žiakov bola aj ja vyvedená z miery, no keď sme sa o tom s p. Kozákovou rozprávali, tak ma vždy vedela dať na správne koľaje a to napomohlo k pozitívnemu postoju. Ešte raz vám ďakujem a želám krásny zvyšok školského roka. So srdečným pozdravom, Andrea Halagová