• Prvý ročník <Happy>...</BeeDay> na Dneperskej

          • Európsky týždeň programovania 2018 (EU Code Week 2018) sme oslávili tak, ako sa na gymnázium zamerané na programovanie patrí.

            Radosťou z programovania naši kvintáni postupne "nakazili" kamarátov škôlkárov. Naša malá oslávenkyňa - robotická včielka "BeeBot"-ka nám predstavila programovanie ako kreatívnu činnosť, ktorá pomáha porozumieť súvislostiam, vnímať detaily, či logicky premýšľať. Chýbať nemohol ani spoločný včelí tanec pod taktovkou Dneperských tanečníkov z UnoStar Dance Studio, či sladká bodka na záver:)

          • Cena dekana PF UPJŠ v Košiciach je NAŠA!

          • Dňa 18.10.2018 sa v priestoroch Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach konal Festival vedy a techniky AMAVET pre Košický a Prešovský kraj.

            Súťažnej prehliadky sa zúčastnilo spolu 58 projektov z rôznych kategórií: Biológia, Chémia, Matematika, Elektrina a mechanika, Energia a transport, Environmentálne vedy, Fyzika a astronómia, Geovedy, Informatika a počítačové inžinierstvo, Medicína a zdravotníctvo, Spoločenské vedy. Projekty hodnotila 20 členná komisia zložená z odborníkov z radov vedcov či vysokoškolských pedagógov. Medzi súťažiacimi nechýbali ani naše "amaveťácke stálice" zo Septimy - Ján Varga a Pavol Padyšák. Tí si vďaka Cene Amavetu vybojovali postup do celoštátneho kola. To sa uskutoční 08. až 10.11.2018 v Bratislave. A aby toho nebolo málo, Janko pridal k úspechu aj Cenu dekana PF UPJŠ v Košiciach. K dosiahnutému úspechu BLAHOŽELÁME a v Bratislave držíme palce. K bezproblémovej organizácii tohto kola súťaže spoluorganizačne významne prispeli žiaci Septimy, časť Sexty a naše maturantky pod vedením p. profesorky Mgr. Jany Kozákovej a p. profesorky Mgr. Kataríny Olejárovej z AMAVET klubu č. 849 pôsobiaceho na našom gymnáziu. Sme na VÁS hrdí! ĎAKUJEME!

          • Klubová činnosť na Dneperskej

          • Tento rok VÁM prinášame novinku. Popri pravidelnej krúžkovej činnosti VÁM ponúkame tématicky zameranú klubovú činnosť. Činnosť klubov je už v plnom prúde. Každý týždeň pondelok až štvrtok VÁS čakajú nové témy. Stačí si len vybrať:)

          • ZBER PAPIERA

          • V dňoch 19.-26. 10. 2018 (piatok - piatok) denne od 7:00 do 7:55 hod a od 14:00 do 15:00 hod. sa na Súkromnom gymnáziu uskutoční ZBER PAPIERA. Váš príspevok môžete odovzdať na obvyklom mieste na parkovisku pri prechode k telocvičniam. Vopred Vám ďakujeme.

        • ... a MY pritom opäť nebudeme chýbať
          • ... a MY pritom opäť nebudeme chýbať

          • Už tento štvrtok 18. 10. 2018 sa v priestoroch Prírodovedeckej fakulty Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach uskutoční Festival vedy a techniky AMAVET pre Košický a Prešovský kraj. Pri jeho organizácii ani tento rok nebude chýbať AMAVET klub č. 849 pôsobiaci na našom gymnáziu. O "vstupenku" do celoštátneho finále, ktoré sa uskutoční 08.10.-10.11.2018 v Bratislave, bude spolu súťažiť 84 súťažiacich s 58 projektmi. Medzi nimi nebudú so svojimi projektmi chýbať ani naše "amaveťacke stálice" zo Septimy - Pavol Padyšák a Ján Varga. Všetkým zúčastneným držíme palce a celému organizačnému tímu prajeme čo najhladší priebeh celej akcie.

          • Hodina dejepisu v teréne

          • 10. októbra triedy Prima a Sekunda zažili netradičnú hodinu dejepisu v teréne a o všetkom, čo sa učia, sa presvedčili na vlastné oči na archeologickom nálezisku v Nižnej Myšli. Bolo super, vidno aj z fotiek!

          • NEZÁBUDKY

          • 4. októbra sa 10 žiakov našej školy zúčastnilo zbierky pre ľudí trpiacich duševnými chorobami. Ako dobrovoľníci sme opäť zažili úžasný pocit - ak môžem, pomôžemOrganizátorom zbierky je Psychosociálne centrum.

        • Európsky týždeň programovania na Dneperskej alebo <Happy>...</BeeDay>
          • Európsky týždeň programovania na Dneperskej alebo <Happy>...</BeeDay>

          • Zaži radosť z algoritmizácie a programovania. Logicky rozmýšľaj. Plánuj. Rozvíjaj svoju priestorovú predstavivosť. Cvič jemnú motoriku. Koncentruj sa. A to všetko v spolupráci s nami a tvojimi novými kamošmi "Bee-Bot(mi)".

            V spolupráci so Súkromnou základnou školou Dneperská 1 Košice Vás pozývame na oslavu programovania ako tvorivej aktivity pod názvom „<Happy>...</BeeDay>. Tá sa uskutoční v rámci iniciatívy Európskej únie – Európsky týždeň programovania 2018 (EU Code Week 2018). Tej sa minulý rok zúčastnilo 1,2 milióna ľudí z viac ako 50 krajín sveta. Toho roku nebude medzi nimi chýbať ani naša Dneperská. Na oslavu sú pozvané deti predškolského veku. Program oslavy bude pozostávať z aktivít smerujúcich ku osvojeniu si základných princípov programovania formou hry v hlavnej úlohe so včelími robotmi tzv. Bee-Botmi a našimi kvintánmi. Oslava sa uskutoční 16.10.2018 v čase od 09:00 do 12:00 v relaxačnej miestnosti v priestoroch školy. Všetci ste srdečne pozvaníJ   

          • Boli ste už na ÚSTAVNOM SÚDE?

          • Dňa 27. septembra 2018 sa trieda Septima zúčastnila spolu s pedagogickým dozorom Mgr. Katarínou Olejárovou a Mgr. Janou Kozákovou Dňa otvorených dverí na Ústavnom súde Slovenskej republiky. Žiaci absolvovali prehliadku priestorov Ústavného súdu SR, ktoré sú inak verejnosti nedostupné – prezreli si krásne nádvorie a pojednávaciu miestnosť, v ktorej sa uskutočňujú verejné zasadnutia senátov. Mali možnosť vyskúšať si aj talár sudcu. Navštívili Sieň nezávislosti, v ktorej prebiehajú neverejné zasadnutia pléna Ústavného súdu SR a kanceláriu predsedníčky Ústavného súdu SR. Zasúťažili si vo vedomostných kvízoch a vyhrali aj nejaké ceny.