• Príma - Krajské kolo odznaku všestrannosti

          • 21.03.222 sa žiaci Prímy, Klaudia, Dominik a Dário, pod vedením Mgr.Juríkovej zúčastnili športovej súťaže v atletických disciplínach družstiev a jednotlivcov. Súťaž organizoval Slovenský olympijský výbor.

          • Septima v Zádielskej doline

          • Septima v piatok 25.03.2022 realizovala s triednym učiteľom osobitnú formu vyučovania v rámci prierezovej témy na ochranu života a zdravia. Využili nádherné jarné počasie a podnikli turistický pochod Zádielskou dolinou, ktorá je súčasťou Slovenského krasu. Zádielskú dolinu vytvorila potok Blatnica v mohutných vápencových vrstvách. Trasa našich septimánov merala vyše 11km a odmenou im bol výhľad na Vysoké Tatry.

             

          • EKO HACKATHON 2022 DAY 3 FINÁLE

          • Súťažilo 6 tímov pod vedením šiestich mentorov odborníkov z praxe. Témy: voda a vzduch. Zadanie: vidieť problém, nájsť realizovateľné riešenie problému, riešením osloviť čo najširšiu komunitu,  reálne znížiť ekologickú záťaž v projektovanej oblasti. Zadanie splnili všetky tímy, rozhodujúcim faktorom bolo čo najjednoduchšie riešenie s preukázateľne masívnym dopadom na komunitu. Tím C spolu s Katkou, Maxom a Adamkom získali 2.miesto a špeciálnu cenu s podporou UNICEF na realizáciu projektu v našej škole.  Výborná organizácia, vysoko aktuálna téma, množstvo zdrojovaných informácií, konkrétne príklady riešení z praxe, iný spôsob vzdelávania.Veľké poďakovanie našim študentom za ich prácu. Na hackathone menili a zmenia tento svet.

          • EKO HACKATHON 2022 DAY 2 EKO CHODÍŠ DO ŠKOLY?

          • Katka, Adamko a Max v tíme hľadali spôsob, ako zlepšiť kvalitu ovzdušia a znížiť vpyv škodlivých látok v našom ekosystéme, ktoré preukázateľne stoja za zníženou imunitou organizmu. Mentorom tímu bol Hugo Repáň, ktorý ešte ako študent strednej školy, vidiac na zemi plno cigaretových ohorkov, premýšľal, čo s nimi. Dnes je majiteľom furmy EccoButt, vyrába z nich granulát, ktorý sa miesto celulózy pridáva do asfaltu.

          • MS 2022 - dôležité termíny

          • Dňa 10. februára 2022 sa uskutočnilo zasadnutie Ústrednej maturitnej komisie pre školský rok 2021/2022, ktorá schválila harmonogram maturitnej skúšky predložený Národným ústavom certifikovaných meraní vzdelávania. Časová dotácia pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky sa predlžuje oproti minulým rokom o 15 minút na každý predmet.

            Externá časť a písomná forma internej časti maturitnej skúšky sa v školskom roku 2021/2022 bude konať

            • v riadnom termíne 15.3. – 18.3.2022,
            • v náhradnom termíne 5.4. – 8.4.2022,
            • v opravnom termíne 5.9. – 8.9.2022, alebo v riadnom termíne nasledujúceho šk. roka.

            Interná časť maturitnej skúšky sa bude konať na našej škole v čase od 23. a 24. mája 2022.  Opravný termín pre internú časť maturitnej skúšky je september 2022, alebo február nasledujúceho šk. roka.

            V prípade, že na opravný termín maturitnej skúšky bude prihlásený vysoký počet žiakov, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR určí rozhodnutím ministra dodatočný opravný termín do konca školského roka 2021/2022.

          • ĎAKUJEME - Zbierka pre UKRAJINU

          • ĎAKUJEME 💙💛 že ste ani na chvíľu nezaváhali a pomohli tým, ktorí to momentálne najviac potrebujú. Na základe aktuálnych informácií z Červeného kríža naša rýchla zbierka trvanlivých potravín potrvá ešte do zajtrajšieho rána, t.j. do 01.03.2022 do 08:00. O ďalšom vývoji VÁS budeme priebežne informovať. Ešte raz ĎAKUJEME 💙💛

          • ZBIERKA pre UKRAJINU

          • V súvislosti s aktuálnou situáciou na Ukrajine VYHLASUJEME od pondelka 28.02.2022 prostredníctvom dobrovoľníkov z ČERVENÉHO KRÍŽA Košice rýchlu ZBIERKU trvanlivých POTRAVÍN, ktoré sa dajú priamo skonzumovať bez tepelnej úpravy, teda paštéty, trvanlivé mlieko, sucháre, keksíky, detské výživy a pod. Uvítame akékoľvek – aj malé množstvo;) Miesto prvého kontaktu: zborovňa školy

          • Deň otvorených dverí 2022 - ZAČÍNA;)

          • Vysielanie ONLINE: DODneperska2022 VSTÚPTE 

            Dnes sme tu v čase od 08:45 do 17:00 len a len pre VÁS

             

            PROGRAM #DODneperska2022

            od 08:55 do 12:40    Aj ty môžeš byť Dneperská (online otvorené vyučovacie hodiny)

            od 08:55 do 13:30    Dneperské roboty v akcii (online hodiny informatiky)

            od 09:00 do 13:30     Dneperská na jeden klik I. (online prehliadka školy)

            od 09:00 do 13:30     Dneperská na jeden klik II. (online prehliadka školy)

            od 10:00 do 12:00     VY sa pýtate – Dneperská odpovedá (vedenie školy online)

            od 15:00 do 17:00     VY sa pýtate – Dneperská odpovedá (vedenie školy online)

             

            DNEPERSKÁ TELKA uvádza

            - Škola ako žiadna iná

            - FLL Dneperský Dream Team

            Vernie ver mi ! – študentský projekt na tému počítačovej bezpečnosti

             

            TECHNICKÉ ZABEZPEČENIE

            Online spojenie bude prebiehať prostredníctvom aplikácie Google Meet. Za týmto účelom je potrebné mať založený Google účet. Ten má vytvorený každý, kto používa napr. bezplatnú e-mailovú službu Google Mail (Gmail). Z toho dôvodu odporúčame každému, kto používa inú e-mailovú službu než gmail, zriadiť si e-mailovú schránku v aplikácii Google Mail (Gmail).

            Po kliknutí na odkaz VSTÚPTE, bude vstup umožnený všetkým, ktorí budú v tom čase na svojich počítačoch prihlásení vo svojich gmailových účtoch. Toto online spojenie je možné aj prostredníctvom mobilných telefónov, či tabletov, na ktorých je však potrebné vopred nainštalovať bezplatnú aplikáciu Google Meet z platformy Google Play. V prípade akýchkoľvek technických otázok sme Vám k dispozícii na dodneperska@dneperska.sk.

          • #dodneperska 17.02.2022 - online

          • Vážení rodičia, milí naši budúci žiaci,

            pozývame vás na on-line DOD, ktorý sa uskutoční 17.02.2022.

             

            RÁMCOVÝ PROGRAM

            08:55 - 13:30 on-line prehliadka priestorov školy, učební a vyučovacích hodín

            10:00 - 12:00 a 15:00 - 17:00 individuálne online rozhovory s vedením školy

             

            TECHNICKÉ ZABEZPEČENIE DOD

            Online spojenie bude prebiehať prostredníctvom aplikácie Google Meet. Za týmto účelom je potrebné mať založený Google účet. Ten má vytvorený každý, kto používa napr. bezplatnú e-mailovú službu Google Mail (Gmail). Z toho dôvodu odporúčame každému, kto používa inú e-mailovú službu než gmail, zriadiť si e-mailovú schránku v aplikácii Google Mail (Gmail).

            deň konania ONLINE: DOD bude na stránke školy zverejnený odkaz pre VSTUP na DOD. Po kliknutí na tento odkaz, bude vstup umožnený všetkým, ktorí budú v tom čase na svojich počítačoch prihlásení vo svojich gmailových účtoch. Toto online spojenie je možné aj prostredníctvom mobilných telefónov, či tabletov, na ktorých je však potrebné vopred nainštalovať bezplatnú aplikáciu Google Meet z platformy Google Play. V prípade akýchkoľvek technických otázok Vám budeme v tento deň k dispozícii už od 09:00 na dodneperska@dneperska.sk.

          • Aj toto sme my

          • Adamko Vraňo a Marek Fekete z Oktávy, ktorí pracovali v krúžku Dneperský Telkáčik pre vás pripravili spomienky na to, aké to bolo pred a bude znova po pandémii. Už teraz sa tešíme na spoločné aktivity