• Výroba bazového sirupu z fyz-chemického hľadiska

          • Sexta vyrábala bazový sirup

            Niekto môže vidieť za výrobou domáceho sirupu len gazdinku. Niekto iný vidí v procese výroby aj otázky, ktoré riešia práve fyzikálno-chemické zákonitosti. V každom prípade sexta vyrobila hotový produkt v biokvalite, a súčasne riešila exotermický proces, kalorimetriu, vnútorné teplo, pohyb častíc v tepelne zafarbenom prostredí, termostabilitu častíc s  dôrazom na uchovanie ich fyziologických vlastností.

          • Máme aj mimoškolské úspechy!

          • Teší nás, ak sú naši žiaci úspešní v škole, ale sme nadšení, ak bodujú aj mimo nej. Ak sa svojej záľube venujú s takým nasadením, že vyčnievajú nad ostatných. Žiak našej Kvarty Ondrej Varga sa v piatok 18. mája zúčastnil majstrovstiev Slovenska v street dance a hip hope, odkiaľ si odniesol skvelý titul Vicemajster SR. Blahoželáme a tešíme sa spolu s ním!

          • Výsledok prijímacích skúšok na Súkromné gymnázium zo dňa 17.05.2018

          • Milí  študenti, absolventi dnešných náročných prijímacích skúšok  z MAT a SJL, oznamujeme Vám, že žiaci s kódom, ktoré sú uvedené nižšie sú prijatí.  Písomné Rozhodnutie o prijatí bude doručené poštou Vašim rodičom v najbližších dňoch.

            BY72U - KU04Y - MY11E - RY77O - SA03O

          • Výsledok prijímacích skúšok na Súkromné gymnázium zo dňa 14.05.2018

          • Milí  študenti, absolventi dnešných náročných prijímacích skúšok  z MAT a SJL, oznamujeme Vám, že žiaci s kódom, ktoré sú uvedené nižšie sú prijatí.  Písomné Rozhodnutie o prijatí bude doručené poštou Vašim rodičom v najbližších dňoch. 

            CY35E - GY86E - NA35Y - KY77U - HE82E - RE82O - PO00A - WE31Y - HE36A - WA80Y - GO45A - PU64E - NU55U - PO47U

        • JARNÝ ZBER PAPIERA
          • JARNÝ ZBER PAPIERA

          • Jarný zber papiera prebieha denne od 11. 5. do 18. 5. 2018. Papier môžete doniesť v čase od 7:15 do 7:55 hod a od 14:00 do 15:30 hod. Papier od vás prevezmeme na parkovisku pri prechode k telocvičniam. Zapojte sa do medzitriednej súťaže o zaujímavé ceny. Ďakujeme, že vám naše životné prostredie nie je ľahostajné.

          • Výcvik reálnej sebaobrany alebo bezpečná cesta domov

          • V rámci prevencií naši žiaci absolvovali trojhodinový teoretický a praktický výcvik v rámci projektu "Bezpečná cesta domov" realizovaný občianskym združením Reálna sebaobrana https://www.rbsd.sk/. 

            Reálna sebaobrana využíva princípy základných fyziologických a psychologických reakcií ľudského tela. Tieto princípy sú založené na vedeckých poznatkoch fyziológie, psychológie, sociológie a skúsenostiach zo skutočných sebaobranných situácií. Reálna sebaobrana nie je konkrétnou "školou" alebo konkrétnymi "technikami" preto jej princípy môžu vhodne doplniť akýkoľvek bojový systém. Čokoľvek robíte v reálnej sebaobrane by malo spĺňať tieto tri princípy

            1. Techniky by mali vychádzať zo základných a prirodzených inštinktov ľudského tela s využitím obranných reflexných reakcií (flinch response)
            2. Mali by sme využívať hrubú motoriku, keďže počas stresovej situácie napadnutia, naše telo nie je schopné vykonávať pohyby jemnej motoriky, preto trénujeme techniky, v ktorých dochádzaj k využívaniu veľkých svalových skupín, a ktoré sú vykonateľné aj pri maximálnej fyzickej a psychickej záťaži.
            3. Nácvik technik pre sebaobranu by nemal zabrať dlhú dobu. Ak nácvik nejakej techniky alebo pohybu trvá roky, potom je pre sebaobranu nepoužiteľný.

            Nevyhnutnosťou prípravy na reálnu sebaobrannú situáciu je aj dostatočná fyzická pripravenosť. Aj v tomto vychádzame z vedeckých poznatkov o fyziológii človeka a zameriavame sa na krátkodobú výbušnú silu a intenzívnu záťaž, tak ako by to asi prebiehalo počas sebaobrannej situácie. zdroj: https://www.rbsd.sk/o-nas/