• Krúžok keramiky aj pre tých "skôr narodených"

          • Milí rodičia a priatelia školy! Radi by ste si zhotovili vlastný keramický výrobok pre potešenie seba alebo svojich blízkych? Ponúkame Vám jedinečnú možnosť vyskúšať si svoje zručnosti na krúžku keramiky. Krúžok sa uskutoční v mesiacoch október – jún 2019/2020 v priestoroch našej školy. Stačí, ak svoj záujem potvrdíte vyplnením priloženej záväznej prihlášky (na stiahnutie), ktorú nám odovzdáte na našom prvom stretnutí. Krúžok začne svoju činnosť od 04.10.2019 (t.j. v piatok) od 16.00 do 17.30 hod.

            Tešia sa na Vás Jana a Ľuba :)

          • Tradičný keramický krúžok je späť

          • Rád tvoríš? Chceš sa niečomu priučiť? Máš skvelé nápady a chceš vytvárať menšie aj väčšie ozdobné alebo aj úžitkové predmety z keramickej hliny?

             

             

             

            Pozývame Ťa do keramického krúžku. S rodičmi vyplň prihlášku a odovzdaj ju do 13.09.2019 pani učiteľke M.Cicoňovej. Prvý raz sa stretneme 20. septembra 2019 o 16:00 (doniesť môžeš aj svoj vzdelávací poukaz).

            Či si skalný člen alebo nováčik,  príď medzi nás.  Tešíme sa na teba.

          • Cornwall – Devon a mnoho pekných miest a vecí – 2.-8. 6. 2019

          • Ako už býva tradíciou našej školy, aj tento rok sa študenti vybrali preskúmať nové krajiny a mestá, spoznať rôzne tradície, navštíviť známe pamiatky a stretnúť nových ľudí. A kam sme šli tento rok? Cestovali sme 5 dní po grófstve Cornwall, Devon a boli sme aj v Londýne. Trajektom sme preplávali La Manche a začali si precvičovať svoje jazykové znalosti z angličtiny. Na druhý deň našej cesty nás privítal slnkom zaliaty Plymouth, kde sa nachádza najväčšie akvárium s podmorským svetom vo Veľkej Británii - National Marine Aquarium. Čítajte VIAC...

            Na svojej ceste počas ďalšieho dňa sme nevynechali návštevu unikátneho biologického projektu Eden Project a poobede sa nadchýnali usadlosťou v Buckland Abbey – kde strávil časť života pirát-korzár v službách anglickej kráľovnej, sir Francis Drake. Prehliadkou kraja sme pokračovali aj počas ďalšieho dňa. Namierili sme si to rovno k dych berúcemu St. Michael´s Mount – kostol na žulovej skale a Penzance - k mysu Land´s End – odkiaľ to už išlo ďalej len loďou.

            Pre zmenu činnosti a po namáhavých výletoch sme si vo štvrtok dopriali trocha nakupovania v meste Exceter. Neobišli sme však katedrálu a prešli najužšou uličkou vo Veľkej Británii. V blízkosti nášho prechodného pobytu sa nachádza národný park Dartmoor. Počas tejto návštevy sme nestačili fotiť krásy, vytvorené silou prírody.

            Náš posledný deň pobytu sme ukončili v upršanom Londýne. Prehliadku mesta sme začali na Westministerskom opátstve a nezabudli sme na Houses of Parliament so známym, momentálne rekonštruovaným Big Benom. Naša cesta pokračovala na Trafalgarské námestie. Počas prechádzky sme míňali White Hall, Downing Street – tu sa nachádza sídlo britského premiéra a nevynechali sme ani prehliadku Buckhingemského paláca. Našou cestou sme sa dostali k námestiu Leicester, odkiaľ to už bolo len na skok na nákupnú ulicu Oxford Street. V Britskom múzeu sme ani nedýchali pri pohľade na všemožné exponáty z celého sveta. Náš deň, ako aj výlet, sme ukončili plavbou na lodi po rieke Temža a z diaľky obdivovali skvosty, ktoré Londýn ponúka od St. Paul´s Cathedral, Tower, Tower bridge, až kým sme nevystúpili pri O2 aréne, odkiaľ už naša cesta smerovala domov. Bol to naozaj nádherný výlet!

          • Naše výletovanie

          • Počas maturitných skúšok naši maturanti podávali výkony za zeleným stolom, ale ani my ostatní sme nezaháľali. Túlali sme sa ulicami nášho mesta s pánom Milanom Kolcunom, blúdili sme v Triklandii, vyšli na Hrebienok a prešli sme sa k Studenovodským vodopádom.

          • Testovanie 9 – výsledky triedy Kvarta

          • Výsledky Testovania 9 potvrdili, že sme kvalitná škola. Študenti Kvarty pod vedením skvelých pedagógov Mgr. Hany Laktičovej (SJL) a RNDr. Miriam Melišovej-Čugovej (MAT) dosiahli v rámci košického kraja nasledujúce výsledky: SJL – percentil 91,4 (t.z., že 91,4 % žiakov a študentov napísali test zo SJL horšie). V rámci osemročných gymnázií, ktoré dosiahli v rámci SR lepší výsledok sme v košickom kraji dosiahli 4. miesto.
            MAT – percentil 83,2 (t.z., že 83,2 % žiakov a študentov napísali test z MAT horšie). V rámci osemročných gymnázií, ktoré dosiahli v rámci SR lepší výsledok sme v košickom kraji dosiahli 4. miesto.

          • II. miesto v Robotickom "Battle" na Slovensku patrí NAŠIM

          • Dňa 03.06.2019 sa v priestoroch gymnázia na Alejovej ulici v Košiciach uskutočnil už 9. ročník celoslovenskej robotickej súťaže pod názvom RBA (Robotický Battle na Alejovej). Tej sa už po tretíkrát zúčastnil aj tím z našej školy. Tím "G1+2" z Kvinty v zložení Oliver Poliačik, Matej Olekšák a Michal Novák v kategórii Racing - Lego po "nervy drásajúcej" 7- kolovej finálovej jazde obsadil vynikajúce II.miesto. Pomyselnou "čerešničkou na torte" bolo ocenenie za najlepšie technické prevedenie robotického autíčka v kategórii Racing - Lego. K zaslúženému úspechu chlapcom srdečne blahoželáme!

          • Špeciálna cena UPJŠ za remake PC hry

          • 24. 04.2019 sa uskutočnilo celoslovenské finále 7. ročníka súťaže v tvorbe počítačových hier pod názvom IHRA. Súťaže sa zúčastnil aj tím z Dneperskej v zložení našich kvintánov - Marek Fekete, Matej Misál, Matej Šlachta, Ladislav Takács a Frederik Tóth. 

            Za remake hry "Undertale Orange" chalani získali špeciálnu cenu UPJŠ Košice. K dosiahnutému výsledku srdečne blahoželáme!

          • II. miesto na Slovensku pre "appku" z Dneperskej;)

          • V dňoch 5. až 6. apríla 2019 sa naši terciáni Jakub Juhás a Alex Iman zúčastnili celoslovenského finále 14. ročníka súťažnej konferencie JUNIOR INTERNET AMAVET 2019, ktorú organizovala Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave. 

            V kategórii Junior Web mladší žiaci Kubo s Alexom obsadili so svojou webovou aplikáciou "nudger" krásne 2. miesto. K dosiahnutému výsledku chlapcom BLAHOŽELÁME;)

          • Druhé kolo prijímacích skúšok

          • Riaditeľka gymnázia po prerokovaní v pedagogickej rade školy rozhodla o konaní druhého kola prijímacích skúšok pre žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka. To sa uskutoční dňa 18.06.2019. Viac informácií TU.

          • Učíme mladších recyklovať

          • V piatok 17. mája 2019 naši študenti Paula Šmihulová, Evka Melichová, Lucka Tomková, Tánička Kohúteková, Dávid Demko a Dávid Tandlich navštívili Materskú škôlku Pod gaštanmi, kde prezentovali projekt Recykláčik - Planetáčik. Naučili deti ako dodržiavať farebnú abecedu triedenia. Na konkrétnych aktivitách hľadali faktory, ktoré poškodzujú našu Zem. Spolu hľadali kroky, ktorými ich môžeme pomôcť eliminovať.

          • Transsylvánia a Sedmohradsko

          • Raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť - si povedali naši žiaci a vybrali sa do krajiny, o ktorej sa práve učia. Prešli regióny Transylvániu a Sedmohradsko - rozmýšľajte, v ktorom štáte boli. Navštívili hlavné mesto Sedmohradska - Kluž, kde videli rodný dom kráľa Mateja Korvína. Potom boli vo vychýrenej soľnej bani Turda Salina. V krásnom stredovekom mesto Sighisoara videli rodný dom kniežaťa Drakulu. Neušlo im ani horské mestečko Sinaia a kráľovský zámok Peleš, Draculov hrad Bran, mesto Brašov s Čiernou katedrálou, mestečko Alba Ilulia s románskou katedrálou, kde sa nachádzajú hroby Hunadyovcov a veľkolepý hrad Mateja Korvína Hunedoara. Už viete, ktorý európsky štát navštívili? Áno - Rumunsko. A viete čo? Nie je nič lepšie ako presvedčiť sa na vlastné oči, že tí učitelia si na vyučovacích hodinách nevymýšľajú.

          • Deň narcisov

          • Ďakujeme všetkým, ktorí v príšernom počasí opäť dokázali, že myslieť na iných je oveľa dôležitejšie, ako myslieť na seba. ... tu fotka dobrovoľníkov a v preposlanej správe oficiálne poďakovanie od Ligy proti rakovine

          • Recykláčik v škôlke na Dneperskej

          • Baška Vargová, dnes oktavánka, autorka projektu Recykláčik, odovzdala myšlienku zdieľaných informácií veľkých malým. Jej štafetu úspešne prevzali Richard Padyšák, Paula Šmihulová, Evka Melichová a Alex Kocper. Recykláčikovi vytvorili nové logo, aktivity, pracovný zošit a hry. Veľká pochvala našim študentom za to, že odmietajú akceptovat dobu plastovú.

          • Žijeme aj jazykmi

          • Seminár pre mladých prekladateľov, organizovaný Generálnym riaditeľstvom pre preklad Európskej komisie, nám urobil radosť. Náš študent Milan Marčák z triedy Septima sa ako víťaz školského kola mal možnosť zúčastniť tohto podujatia, ktoré organizovala pani Emília Andrejová zo Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

        • 2 % z dane pre školu
          • 2 % z dane pre školu

          • Milí rodičia a priaznivci našej školy, ak chcete 2 % zo svojej dane podporiť našu školu (Dobrá škola, n.o.), tlačivo na stiahnutie je k dispozícii na vyhlasenie-o-poukazani-dane_D2S.PDF​​​​​​​
            V mene zriaďovateľa sa VÁM chceme touto cestou zároveň poďakovať za poukázanie 2% z VAŠICH DANÍ za rok 2017 v prospech neziskovej organizácie Dobrá škola, n.o. Dneperská 1, 040 12 Košice, IČO: 31257267 DIČ: 31257267.
            Naše ĎAKUJEM patrí najmä: p. Kassaiovej, p. Kocperovi, p. Szökeovej, rodine Sejnovcov a Naserovcov, p. Szabóovej, p. Halászovej, p. Fejedelemovej, p. Lainczovej, p. Elischerovej, p. Saloňovej a spoločnosti GEOS Košice, s.r.o.
            Poukázané finančné prostriedky boli použité na nákup didaktickej techniky za účelom skvalitnenia našich školských, ale i mimoškolských aktivít.  

            ĎAKUJEME!

             

            V mene zriaďovateľa sa VÁM chceme touto cestou zároveň poďakovať za poukázanie 2% z VAŠICH DANÍ za rok 2017 v prospech neziskovej organizácie Dobrá škola, n.o. Dneperská 1, 040 12 Košice, IČO: 31257267 DIČ: 31257267.
            Naše ĎAKUJEM patrí najmä: p. Kassaiovej, p. Kocperovi, p. Szökeovej, rodine Sejnovcov a Naserovcov, p. Szabóovej, p. Halászovej, p. Fejedelemovej, p. Lainczovej, p. Elischerovej, p. Saloňovej a spoločnosti GEOS Košice, s.r.o.
            Poukázané finančné prostriedky boli použité na nákup didaktickej techniky za účelom skvalitnenia našich školských, ale i mimoškolských aktivít.  

            ĎAKUJEME!

          • ÚSPECHY V JAZYKOCH

          • Dňa 16. januára 2019 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku, 17. januára okresné kolo v nemeckom jazyku a naši žiaci boli znova mimoriadne úspešní! Alex Kocper (Sexta) a Dávid Korečko (Septima) obsadli dve miesta vo svojich kategóriách (2A resp. 2B) a Alex Kocper (v kategórii 2A nemeckého jazyka) obsadil 2. postupové miesto a bude nás reprezentovať v krajskom kole. Víťazom blahoželáme!